Home » PORT SHERRY » Sherry » PX P.X.

PEDRO XIMENEZ PX

Een Korte Introductie

Pedro Ximenez wordt verkregen uit overrijpe druiven met dezelfde naam, die zongedroogd worden zodat ze hun exceptionele hoge concentratie aan restsuikers behouden. Het rijpingsproces is uitsluitend oxidatief waardoor de wijn een progressieve aromatische concentratie geeft met een grote complexiteit maar wel met volledig behoud van haar karakteristieke frisheid.

Proef Notities

Een donkere ebony gekleurde wijn met uitgeproken stropirigheid.

Het bouquet is uiternate zoet die doen denken aan gedroogde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen en dadels. Vergezeld met aroma's van honing, druiven siroop, jam en gekonfijt fruit. tegelijkertijd doet het ook denken aan versgemalen koffie, donkere chocolade, cacao en zoethout.

Fluweelachtig en stroperig in de mond en toch met genoeg zuurgraad zodat de mierzoete tonen en de aanwezige alcohol verzacht wordt tot een aanhoudende heerlijke afdronk.

Wist Je Dat?

Pedro Ximénez is hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn in de wereld? Ondanks dit gegeven, met zijn complexe aroma's en smaak, is het toch fris en harmonieus door toedoen van het natuurlijke proces van "asoleo" oftewel zongedroogd. Dit proces concentreerd niet alleen de suikers maar ook de natuurlijke zuurgraad van de druiven.

De resultaten filteren

Recent bekeken