Oloroso is een wijn gemaakt van palomino druiven. De bijzondere structuur dat het toont bij de eerste keuring is dat het bestemd zal zijn voor oxidatieve rijping. Hierdoor zal de wijn gefortificeerd worden tot een 17% alcohol gehalte, waardoor het ontstaan van de flor preventief verhinderd wordt en het verder kan ontwikkelen in een oxidatieve omgeving. Dit zal resulteren in een gestructureerde en complexe wijn.

Proef Notities

Variërend van amber tot diepe mahonie in kleur, hoe donkerder de wijn hoe langer het heeft gerijpt. Warme, ronde aroma's die zowel complexe als krachtig zijn. Overwegend nootachtig bouquet (walnoten), met aroma's van toast, vegetale en balsamico achtige tonen die doen denken aan edel hout, tabak en herfst bladeren. Oloroso is merkbaar kruidig met dierlijke tonen en een hint van truffels en leer.

Mooie volle aroma's die de mond vullen. Krachtig en rond van smaak. Fluweelzacht in de mond als gevolg van glycerine. De aroma's blijven lang circuleren in de mond, waardoor andere aroma's vrijkomen van edel hout. De afdronk is elegant en droog.

Wist Je Dat?

Hoewel de Olorosos soms een alcohol percentage bereiken van zelfs boven de 20%, dan is dit gewoon het resultaat van een langere rijpings periode. Het sherryvat zorgt voor de verdamping van een goede hoeveelheid water die de wijn bevat, daardoor wordt niet alleen het alcoholgehalte meer geconcentreerd maar ook de aroma's, smaken en de complexiteit van de wijn

De resultaten filteren

Recent bekeken